BESLENME VE TAKVİYELER. BESLENME TAKVİYELER İLE NASIL DESTEKLENİR?

  

 

İyi beslendiğinizi söyleyebilmeniz harika olmaz mıydı? Akıllıca seçilen takviyeler ve besinler beslenme hatalarını düzeltmeyi kolaylaştırır ve beslenmenizi çeşitlendirmenin mükemmel bir yoludur. Ayrıca, fiziksel aktivitenin spesifik ve yönlü bir desteği olarak vazgeçilmezdir.

 

1. Beslenme ve Takviyeler

2. İyi Bir Beslenme. Besin Maddeleri Nasıl Seçilir?

3. Düzgün kasları nasıl oluşturursunuz?

4. Takviyeler İyi Bir Diyetin yerini alabilir mi?

5. Omega Asitleriyle Zenginleştirilmiş Beslenme

 

1. Beslenme ve Takviyeler

 

Toplumumuzda “kimyasalların” zararlı olduğunu söylemeye meyilliyiz. Potansiyel olarak zararlı ve yasaklı kimyasal ürünler, ilaç fabrikalarında üretilen ve yasal olarak satılan profesyonel takviyelerle birlikte toplanır. Bu genellikle yanlış anlaşılmalara neden olur.

Bitki koruma ürünleri, sentetik yiyeceklerle beslenen çiftlik hayvanları, antibiyotikler, çevre kirliliği, melezler, genetiği değiştirilmiş yiyecekler vb. Diyetimizi sağlıklı ve besleyici olmaktan uzak tutma eğilimindedirler. Daha da kötüsü, bu tür ürünlerle vücudumuza bir dizi potansiyel zararlı madde alırız.

Tanınmış şirketlerin takviyeleri ve besin maddeleri, örneğin piyasada satılan gıdalardan çok (hem hammadde seçimi aşamasında hem de tüm işleme hattında) daha katı kontrole tabi tutulmaktadır.

Ünlü bir üretici tarafından ambalajda listelenen bileşenlerin tam olarak içinde bulacağınız şey olduğundan emin olabilirsiniz.

 

2. İyi Bir Beslenme. Besin Maddeleri Nasıl Seçilir?

 

Geçmişteki beslenmeler çoğunlukla et ve balık, yumurta, yenilebilir kökler, tohumlar, kuruyemişler, meyve ve sebzelerden oluşuyordu. Burası eski insanların vitamin ve mineral aldığı yerdi.

Günümüz insanın beslenme düzeninde çoğunlukla tahıllar, sebzeler, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra meyve, et ve balık da bulunur. Her ne kadar meyve ve sebze yemesi teşvik edilse de, tahıllar listenin başında yer alıyor. Bu yüzden, pek çok insanda mikro element eksiklikleri olduğuna şaşmamak gerek.

Bitki özleri veya özel mineral ve vitamin kombinasyonları ile takviye, bu gibi eksiklikleri gidermenin en iyi ve en uygun yoludur. Bununla birlikte, doğal ürünlerin takviyelerinde veya besin maddelerinde bulunamayan birçok mikro element içerdiğini hatırlamamız gerekir. Bu durum, takviyeleri makul bir diyete ilave olarak kullanmanızı sağlar.

 

3. Düzgün kasları nasıl oluşturursunuz?

 

Birçok insan kasları oluşturmayı zor buluyor. Çalışmayı etkili hale getirmek için, yaktığınızdan daha fazla yemelisiniz. Ancak, aşırıya kaçmayıp dikkatli olmalısınız, yoksa gereksiz yağ biriktirmeye başlarsınız.

 

Tavuk göğsü mü yoksa 1 kısım yüksek proteinli besin mi?

 

100 g çiğ tavuk göğsü, kemiksiz ve derisiz, şunları içerir (ortalama):

 

  • 21 g protein

  • 3 g yağ

  • 0 g karbonhidrat

 

Olimp'ın popüler bir yüksek-protein besin maddesi olan 100 g System Protein 80 şunları içerir:

 

  • 77 g protein

  • 5.7 g karbonhidrat

  • 3,8 g yağ

 

Dozları aynı protein içeriği ile karşılaştırırsanız (27 g System Protein 80), sonuçlar aşağıdaki gibidir:

 

  • 21 g protein

  • 1,6 g karbonhidrat

  • 1 g yağ

 

Ortalama bir fiziksel olarak aktif bir insanın, her gün vücut ağırlığının her bir kilogramı için 2.2 ila 2.5 g protein tüketmesi gerektiğini varsayarsak, 80 kg ağırlığındaki bir kişi için günlük doz 176-200 g'a eşittir,

Yani vücut geliştiricilerinin her gün en sevdiği protein kaynağı olan yaklaşık 1 kg tavuk göğsü. Veya 228 ila 259 g protein tozu.

 

Pirinç mi, yoksa kazancının bir kısmı mı?

 

Vücut geliştiricilerin diyetinin diğer bir önemli unsuruna bir bakalım, yani pirinç ve kas oluşturmada problem yaşayanlar için popüler aromalı bir takviye.

 

Ambalajdaki bilgilere göre, 100 g kuru pirinç içerir:

  • 7 g protein

  • 1 g yağ

  • 75 g karbonhidrat

 

Çok benzer bir oran Olimp Laboratuvarları tarafından Gainbolic tarafından temsil edilmektedir: 100 g toz içerir:

  • 15 g protein

  • 1 g yağ

  • 80 g karbonhidrat

 

Ana fark, benzer diğer değerlere sahip eki içindeki oldukça yüksek protein içeriğidir.

Bu nedenle, zaman zaman diyet monotonluğunu kırmanızı ve pirinci bir miktar kazanıcıyla değiştirmenizi öneriyoruz.

 

4. Takviyeler İyi Bir Diyetin yerini alabilir mi?

 

Hayır, ama daha kompleks bir hale getirebilir veya boşlukları doldurabilirler.

Atalarımızın diyeti (insanlığın ilk günlerinden olanlar) genellikle referans diyet olarak kullanılır.

Atalarımız çok daha fazla Omega-3 yağ asidi yerken Omega-6'yı keserdi. Bu ikisi arasındaki oran, erken insan yerleşimlerinin konumuna bağlı olarak 1-3 ila 1-6 arasında değişmektedir. Analizler, bugünün erkeğinin ortalama bir diyetinde sayıların 1-25 ila 1-50 arasında olduğunu göstermektedir.

 

5. Omega Asitleriyle Zenginleştirilmiş Beslenme

 

Açıkçası, bu derin denizde yaşayan balıklardan daha fazla tüketerek yapılabilir, ancak herkes tadını beğenmez. Ayrıca, etlerinde kurşun da dahil olmak üzere yüksek oranda ağır elementlerin bulunması sorunu da vardır.

Bu nedenle, Omega-3 kapsülleri ile takviye düşünülmelidir.